Google

Translate blog

torsdag 8 januari 2009

I körkortsprovet skulle psykologiskt test finns. Läs vad en totalt olämplig förare gjorde.


Genom att inte psykologiska test görs likt dem som görs vid mönstring för ungdomar som önskar bli soldater vid körkortsprov får vi en annan dåre i trafiken.

En sjuk människa hoppade på en vägarbetare då denne inte flyttade sig snabbt nog när dåren kom är ett av de senaste bevisen på att psyktest
behövs.


Varför ska vi ha idioter ute bland normalt folk i fordon som kan döda lika bra som ett gevär kan inom armén. Inte tar man in psykiskt instabila i de militära förläggningarna. Men i trafiken går det bra. Stoppa dårarna nu tillräckligt med dumskallar finns där ute som ger fula tecken med handen. Knyter näven svär slår och bär sig åt som små barn som bråkar i en sandlåda. Stoppa dårarna det ska var trafiksäkert på våra vägar så långt det går.

Andreas Knös


Prästsonen som blev wolfian. Anhängare av Christian Wolf Hauss filosofi. Dock var han från början renlärig lutheran. Se Wollfs filosofi kortfattat


Knös gick det inte så bra för, genom sitt intresse för denna filosofi misstänktes det av teologerna att hans renlärighet inte längre var så renlärig. Att resonera fritt inom teologiska spörsmål ville de på det bestämdaste avråda herr Knös och andra från.

Han diskuterade mycket i sina avhandlingar inom området och det var inte populärt. På ett prästmöte i Strängnäs fick han dock stöd av den som man sade orädde Johan Ihre .


Men trons folk inom kyrkan var hårda, tro, inte rationalism, skulle religion grundas på, därmed basta.

Det slutade med att kungen skrev ett brev vari det stod att filosofi och religion inte skulle beblandas då det kunde få till följd att statsreligionen kunde hotas. Ungefär så var andemeningen i brevet och så hade den lutheranska ortodoxin segrat med hjälp av kungen.

Knös själv blev nu informator för att snart ta steget in i herrnhutarnas värld.
Härefter blev han faktiskt domprost i Skara och anfader till en stor mängd Knösar genom historien.

Han var på ålderns höst starkt teologiskt grubblande. Storsnusare och lite utanför verkligheten, instängd i grubblerier om meningen med tillvaron och sökande efter en sanning.

Reinfeldt ser inget fel i sin fördelningspolitik, inget samvete här inte.


Reinfeldt anser sig ha gott samvete fast han är en av de skyldiga till att Sveriges sjuka och arbetslösa lider under hans förtryckarregim. Lägre bidrag, ingen skattesänkning m.m. dolt under mantrat jobblinjen, vilket har gett mandat att förtrycka stora delar av svenskarna.

Vad blir nästa steg i egoisternas och framgångsteoretikernas politik? Jag misstänker sänkta socialbidrag och fortsatt gynnande av de som har turen av att ha,få eller behålla ett arbete och inte blir avskedade i finanskrisens spår. Vi har fått den svenska regering vi förtjänar, en egocentrisk känslokall regering där hänsyn till den svage icke existerar ens i teorin utan enbart hånfullhet mot de svaga.


Peter Hernquist.

Med honom börjar veterinärmedicinen. Han hade som så många andra dessa år på 1700-talet studerat för Linné. Han studerade även ute i Europa men hittade inte vad han sökte förrän han hamnade i Paris. Här började han studera hos Philippe Etienne Lafosse som var en berömd hästdoktor. Tillbaks i Sverige blev han lektor vid gymnasiet i Skara. Utöver denna tjänst undervisade han även inom veterinärmedicin.

Det blev snart en populär utbildning som vann stort anseende. Den bedrevs på en plats som heter Brogården och som finns utanför Skara. Även idag har man utbildning här. Det är Sveriges Lantbruksuniversitet som bedriver verksamhet här.