Google

Translate blog

fredag 9 januari 2009

Borg har missuppfattat sitt uppdrag totalt.


Kära Herr Borg, du ingår i ett parti som gick till val som det nya arbetarpartiet. Vad ingen visste då var att det innebar diskriminering av de arbetslösa och sjuka. Ja, visste och visste, ni gick ju ut och sa hur ni tänkte, att sedan svenska folket som med sina fördomar fick ny energi i sin syn på arbetslösa som arbetsointresserade och som bluffmakare är en annan sak.
Men nu går du för långt.

Ditt uppdrag är att se till att så många som möjligt har arbete och att de som inte har eller får den möjligheten ändå ska ha ett liv som är gott. Inte som nu ses som parasiter och tvingas leva på sämre bidrag än under förra regimen och det fast priserna höjts. Till råga på allt diskriminerar du o dina likar dessa stackare och det är inte ironi med att ge dem högre skattetryck än de som har arbete. Du skapar avsky och människoförakt. Lik väl går du nu ut och säger att du inte har råd att rädda jobb. Hur fan hade du då råd med att sänka skatten för de som redan hade jobb? Hemska tankar men jag misstänker att du gjorde en omvänd Robin Hoodpolitik. Historien kommer att bedöma er politik som en av de värst segregerande på kortast möjliga tid i modern tid i ett demokratiskt samhälle. Skäms! Du fick mandat för att segregera och diskriminera svenskar och du lyckades, men jag återupprepar; SKÄMS! Du ska inte se arbetslösa som arbetsovilliga det är en lögn och vad ska man då kalla dig som inte tycker Sverige har råd att satsa på jobben utan överlämnar ansvaret till de arbetslösa som du förstört livskvaliteten för och som självklart då inte har något självförtroende kvar.


Carl Reinhold Berch.

Han var en samlare av mynt och medaljer och kom att tillbringa mycket av sin tid som numismatiker. Han var som många studerande är idag, studerande av olika ämnen utan att avlägga en formell examen. Läste fristående kurser istället för program kan man utrycka det som. Tiden han studerade i var 1720-talet.

Han läste bl.a. juridik och statsrätt i Holland. Hemma Sverige hade han bl.a. sysselsättning som sorterare av gamla mynt och sorterare av allt möjligt annat som fanns i Antikvitetsarkivet där han senare skulle bli chef. Men även idéer till nya kungliga medaljer formulerade han och hans kontakt med medaljör Hedlinger resulterade i en hop nya medaljer.