Google

Translate blog

måndag 12 januari 2009

Är Sverige ett U-land som inte har råd att ge härbärge åt hemlösa?


Självklart inte. Men däremot ett land där människor värderas utefter om de har lyckats få ett arbete, kan klara av ett arbete eller är lydiga socialbidragstagare.

Om inte är budskapet frys ihjäl, om du inte kan underkasta dig våra lagar ska du inte tro du ska få värma dig i ett härbärge.

Vad visar detta? Jo att Sverige av i dag är betydligt grymmare i människoförakt än vad Fattigsverige var. Då sattes medellösa och bostadslösa in på fattigstugan. Inte var det en så värdig miljö men de hade tak över huvudet. Ingen kommun på första hälften av 1900-talet tillät heller medellösa att ligga och frysa ihjäl.


Man tvångsintog fattiga, sjuka och äldre på fattigstuga och senare på ålderdomshem. Var det bättre? Ja självklart, ingen ska behöva fara illa även om personen inte förstår att den gör det. Vi ska ta hand om varandra, även de som inte förstår att de behöver hjälp ska komma undan. När de väl fått balans i livet igen och självmedömkan är borta kommer de tacka sina räddare även om de förbannade dem när de först tvångsomhändertogs.

Alla har vi varit framtidshoppfulla barn, en del har fått sina drömmar kraschade men alla är lika mycket värda och Ska ha hjälp när de inte kan klara sig själv längre, även de som inte just då förstår eller önskar detta.


Emanuel Swedenborg

Han ansåg sig ha fått kontakt med andevärlden och bildade en ny tro. Swedenborgare kallades de och finns ännu idag.

Han började på bergskollegium men lämnade senare i livet forskning inom den materiella världen där han skrev Principia i renlärig cartesiansk matematisk rationalism 1734.

Istället började han söka sig in i andevärlden och det på allvar, i en ålder av 57 år. Han blev andeskådare och siare och hade direktkontakt med änglar. Han ansåg sig undervisad av dessa änglar och har skrivit en bok om detta och vad han lärde sig om den sanna verkligheten.

Det finns mycket nedskrivet om och av honom. En sökare har mycket att begrunda vid studier av hans skrifter. Hans verk, himmelska hemligheter, är på 17 böcker.