Google

Translate blog

söndag 18 januari 2009

Alliansen fick mandat för att håna arbetslösa och slippa ansvarsfull jobbpolitik


Dumma, som många av oss var, trodde vi att jobblinjen innebar i Alliansens vokabulär att de skulle satsa på fler jobb och att detta var deras politiska vilja. Men nej då nu när krisen kom vägrar de ge Volvo pengar för att fler ska slippa bli arbetslösa. Omställningsbidrag nej tack ingen hjälp för företag som har det svårt. Ingen hjälp till friställda på ex Volvo. Ingen hjälp från staten alls för att försöka få fler att få behålla arbetet.

Nej detta innebar inte jobblinjen.

Vad innebar den då?

Jo att lämna arbetslösa och företagare vind för våg för att de själva skulle lösa alla problem. Istället skulle det satsas på de redan framgångsrika. De som hade arbete skulle få skattesänkningar fast de inte gjort något i många fall för att få behålla arbetet. Att de har arbete beror på att det företag de arbetar på är framgångsrikt eller på att de arbetar på någon kommunal eller landstingsanläggning som måste fungera även under en ekonomisk kris.

Jobblinjen innebär konkret att har du arbete ska du gynnas har du inget skiter vi i dig och du ska även ha det sämre ekonomiskt av en enda anledning. Anledningen att ingen vill anställa dig. Du är inget värd och ska därför inte tro du ska leva på en mer dräglig nivå än att du ska känna av ditt utanförskap.

Du är skit och inget värd. Skaffa jobb ha,ha,ha. Detta är kontentan av Alliansens politik som de kallar jobblinjen. Motbevisa det den som kan. Alliansens svar på frågor om varför människor ska segregeras och ovärdigförklaras har jag ställt i många sammanhang nu till politiker. Svaret blir bara ett mantra vi håller hårt på jobblinjen. Det ska löna sig att jobba. Svaret kunde lika väl varit God dag yxskaft