Google

Translate blog

torsdag 22 januari 2009

Vägkameror enbart medelsvenssons gissel påverkar ej de som alltid kör fort.


Visst en och annan fortkörare kan den vägen bötfällas men merparten klarar sig.
De notoriska fortkörarna har säkert koll på var kamerorna finns och undviker gaspedalen vid dessa sträckor.


Ögontjänarna klarar sig, slarviga biltvättare likaså då registreringsskylten bör kunna ses. Falskskyltare likaså men de är i knappast så många. Biltjuvar är en annan grupp som slipper bötfällas. Är dessa kameror bra? De kan göra viss nytta då de tar och identifierar medelsvensson som har en ren bil och inte förstår hur kameror kan undvikas eller var de finns. Men de stora skurkarna går här som på alla andra områden fria.


Johan Göransson

Kolardrängen som började studera på Karlstads läroverk och fortsatte på Lunds universitet och sedan fick arbete på Uppsala universitet. Han var historiker och som sådan en kvicktänkt intelligent fanatiker då det gällde Sveriges forntid.

Han gav även ut verk som heter Grundritning till det heliga språket 1747 där han försöker visa att hebreiskans stamord består av två bokstäver och ett ljud vilket enligt honom är en spegling av Guds treenighet.

Han ansåg att Svenskarna var ättlingar i rakt nedstigande led genom sin ärorika historia till Noa. Han diskuterade även runtecknen vilka han tolkade in treenigheten i mm. De var enligt honom kristna symboler i vilka man kan tolka in Jesu kors. Men kollegiet ansåg han var en mycket dålig runforskare och de förbjöd honom att fortsätta då papper skulle användas till vettigare nedteckningar än mystisk runtolkning som ändå var rena tramset.
Papper var dyrt under 1700-talet.