Google

Translate blog

lördag 31 januari 2009

Mynt hittat som troligen varit med om tempelbranden i Jerusalem.




Det är spännande att läsa om hur arkeologiska undersökningar hittar mer och mer om den tid vår kristendom var i blomning.
Allt verkar passa ihop. De som ser kristendomen som en saga och Jesus som en figur utan verklighetsbakgrund kan ses som samma slags människor som förnekar förintelsen.
Allt finns framför näsan på dem men de vägrar se.


Det bysantriska samhället.

Slutet på det romerska väldet blev delningen med en västromerskdel som var det ursprungliga med påven i Rom och det Bysantinska eller östromerska med en påve i Konstantinopel.
Detta blev 700-talets mest omvälvande händelse i Europa.

I övrigt uppkom nu i det arabiska väldet den tidigaste muhammedanismen. Dessa tog till sig de judiska profeternas lära men istället för att se Jesus som guds son la de till honom som en i raden av profeter och de la även till Muhammed, då som den siste o störste av dem alla.

Därmed var schismerna mellan kristna och muhammedaner lagd. Båda kallade varandras tro för irrläror. Ännu i dag finns motsättningarna mellan dessa inriktningar.

Inget är nytt under solen så det vi upplever i dag har funnits långt tillbaks i historien. Islam är för många något man har mycket lite kunskap om så därför kanske länken ovan kan ge lite mer av den varan.