Google

Translate blog

måndag 2 februari 2009

Vad ska jag med dig till? Nu när Internet finns!


Terapi är enligt denna artikel lika bra per internet som genom mänsklig kontakt i verkligheten.

Mer och mer kan göras i ensamhet framför skärmen mindre och mindre social kontakt behövs. Den framtida sociala kontakten kommer att innebära skärmkontakt, bild, video och textkontakt. All kontakt kommer kanske att ske i första hand i cyberrymden och i människors upplevelser i hjärnan framför datorn. Isolering kommer då att innebära kontaktlöshet och då datoruppkopplingsbrist. Vi blir snart mer och mer en del av internet. Snart kan även kärlekslivet kanske skötas genom detta och en partner bli mindre intressant i verkliga livet.


Påvar o makt.

Barbarerna var inte helt civiliserade enligt vårt sätt att se och ännu mindre enligt den härskande klassen i romarriket. Men de var bra krigare i en värld där romarrikets överklass trodde sig vara trygga o säkra.

De slog sönder romarriket som jag skrev för någon dag sedan. Men efter hand som tiden gick blev de mer civiliserade.

Det som fick dem att ändra sina våldstendenser o hänsynslöshet var att de blev kristna. Påven lyckades att med sina undersåtar få dem att förstå att all helvetes kval väntade dem efter detta liv om de inte levde ett kristet liv. Och många började nu ta till sig läran i Sydeuropa och läget lugnades ned till förmån för nästa krigarsläkte som långt ifrån var kristna. Vikingarna från Norden o deras plundringståg. Så nog var det turbulens.

Påvemakten blev efter hand stor inom den katolska kyrkan och ännu idag finns den kvar till stor del. En kronologisk uppräkning av påvarna med något av deras biografi kan man se här.