Google

Translate blog

onsdag 4 februari 2009

Varför fascineras många av våld och makt


Nu filmas händelserna i Knutby en dokumentär är på väg.

Varför gräva upp eländet igen och misskreditera och misstänkliggöra församlingar över hela Sverige som presumtiva Knutbyförsamlingar?
Vad är så spännande med denna händelse. Det är mord och sådana händer då och då att det sedan denna gång hände i en församling innebär inte att det är mer intressant än andra mord. Kanhända intresset ligger i att det var en församlingsledare som var hjärnan men det gör bara intresset än mer sjukt. En sjuk människa som denne ledare som styrde utefter manipulation finns och har funnits inom många områden. Alla blir inte mördare men att glorifiera händelsen genom att filma den är fel. Glöm allt och låt händelsen vara en skam som aldrig bör komma upp i dagens ljus igen.

Vikingarna går bärsärkargång

tiden är 900-talet. Även andra folk var i rörelse och ställde till det för många under denna tid. Frid o ro var inte vanligt. Vikingarna kom, plundrade o for hem igen till nordens hövdingagårdar. De reste österut och de reste västerut plundrande och spred skräck bland de bofasta för att inte tala om klosterfolken.

Äventyrliga bondpojkar från Norden reste ut efter eller före skördesäsongen för att hämta en förmögenhet o kanske några slavar. Det var statushöjande att komma hem med rika skatter till fädernegården.

Tiderna var hårda vikingarna äventyrliga och det var först med kristendomen som denna era började ta slut. Vikingatiden kan man läsa om här.