Google

Translate blog

lördag 7 februari 2009

Skattesänkningarna har blivit många för att segregera de fattiga än mer.


Dagens politik har resulterat i att de bäst ställda fått sänkta skatter utifrån begreppet att det ska löna sig att arbeta. De sämst ställda som inte lyckas få arbete blivit sjuka eller pensionerats ska stå för den kostnaden genom att få sin levnadsstandard sänkt.

Detta var politiken i det nya arbetarpartiet.

Hur har svenska folket blivit så osolidariskt och egocentriskt att man anser att de som redan har det dåligt får skylla sig själva? Varför blev Sverige ett samhälle där man ser ner på de svaga och anser att Alliansens politik är bra. Jag säger inte rättvis då ingen kan påstå det. Däremot ideologisk enligt tanken att alla människor inte är lika mycket värda. Jag misstänker att det är individualismen och avkristnandet som ligger bakom detta synsätt av sortering av människor. Vad skulle det annars vara?

Skatter till Kungens

försörjning o krigsintressen instiftades. Skatter av liknande slag som funnits i det gamla Rom för att Kejsaren där skulle kunna vara ekonomiskt oberoende. Skatter var annars ett helt okänt begrepp för kungens räkning. Han hade alltid tidigare levt på de inkomster hans stora gods mm inbringade. Nu kunde han föra krig mot de kungarna i omgivningen som han fick agg mot utan att ekonomin kraschade i första taget. Men visst blev en del krig ändå ekonomiskt påfrestande.

Vi ser ju hur det längre fram i tiden gick för Vasa kyrkklockor o kyrkors skatter konfiskerades för krigstågens fortgående, För att inte tala om Karl XII o hans evighetskrigande. Men den tid vi nu berättar om är 1200-tal. Kungens makt ökade samtidigt som slav o livegenskapen försvann i Sverige. Livegenskapen fick aldrig riktigt fäste i Sverige. I det fallet var vi långt före andra riken under denna tid. I Ryssland avskaffades den sist av alla i Europa först 1861.

För att förstå vad livegenskap var se denna länk