Google

Translate blog

söndag 15 februari 2009

För Vem eller vad bloggar vi för?


Varför är så många intresserade av att lägga ut sitt liv på nätet i en blogg?
Är det narcissism det handlar om? Troligen i många fall. Man söker uppmärksamhet och kanske även bekräftelse på att man är intressant.

Men detta gäller bara de som inte bloggar anonymt. Vad önskar de som bloggar anonymt?
Kanske jag till stor del hör till dessa.

För min del är det att försöka påverka människor eller få dem att tänka utanför de ramar de tänker vardagligt. Att få upp ögonen för något som inte är bra i samhället något som människor lider oförskyllt av.

Kanske någon som läser bloggen får en tankeställare och sprider en tanke som ringar på vattnet och att någon som kan påverka blir tankfull och försöker ta reda på fakta och sedan försöker förändra.

Jag är inte rätt till att förändra då jag inte har någon politiks makt eller makt till detta på annat sätt. Jag ser mig själv istället som den som ropar i öknen och som kanske får svar men som inte kan veta om någon med möjligheter reagerar.

Men bättre att ropa förgäves än att tiga still. Ja det var lite tankar på vem eller vilka bloggare är. Varför då anonymt? Kanske för att det finns många sjuka människor i samhället som retar sig på de som tar upp orättvisor då det är just orättvisorna dessa lever eller njuter av.