Google

Translate blog

torsdag 19 februari 2009

Kristdemokraterna och kristen, motsägelsefullt, nu börjar en del vakna och förstå hoppas jag.


Låter konstigt men så är det och för att ytterligare markera detta har en ny logotyp utarbetats för att visa denna särskiljning.

Kan detta bli första steget då kristna sammansluter sig och ser Jesus och evangeliernas ord som de rätta att föra en fördelningspolitik utefter om den ska vara kristen och inte moderaternas.

Ta inte från de som är fattiga och ge till de som redan har kanske åter kan bli en kristen ledstjärna. Nu stöttar KD Alliansens orättvisa segregationspolitik.

Skatt utefter inkomst högst skattetryck på de svaga. Arbetslösa och pensionärer.

Indragna nivåer på de små bidrag som redan urholkats för arbetslösa. Ja vi får hoppas på en mer kristen fördelningspolitik i framtiden. Inget säger dock detta i uttalandet i artikeln, här ges istället påståendet att de stöttar den politik fördelningsmässigt som nu förs.

Men jag hoppas ändå att det i framtiden kan bli en mer kristen fördelningspolitik efter att kristdemokrater nu ser sig som fristående från partiet. Nog måste väl en kristen politik ändå någon gång komma ur kristna kretsar annars har jag helt missuppfattat vad kristen människokärlek är. Inte är det väl Allianspolitik??

Om så är har jag helt missuppfattat den kristna läran.


Spanien o 1400 tal.

Här fanns ett flertal små kungadömen som förändras till två stycken som kan sägas ha delat landet. Det var Aragonien och Kastilien som tillsammans bildade en union genom att Isabella av Kastilien gifte sig med Ferdinand av Aragonien.

Spanien i sig var ingen nation utan dessa två konstellationer var sinsemellan mycket olika och hade som union kännemärket personunion, genom ovanstående äktenskap. I övrigt var inget likt mellan kungadömena inte ens språket hade några likheter.

Man hade dock samma tro o kyrka katolicismen. Men det var egentligen inte riktigt sant det heller. I århundraden var många släkter judar eller muhammedanska. Men man riskerade att fördrivas från sitt hem om man inte bekände sig till kristendomen under denna tid. Så därför syntes staterna på ytan som fullt kristna. Hur det var i lönndom kan man bara spekulera i.