Google

Translate blog

lördag 7 mars 2009

Tro på en Gud ses som konstigt i nya läroböcker för skolan.


Kanske inte så konstigt då de som satts att skriva dem är icketroende.
Hade det varit troende som skrivit dem hade resultatet blivit det motsatta. Men vad man bör reagera för är att man ses ta parti i detta fall för en inte religiös skolning. De som skriver böcker för elever bör inte ta parti för något. De ska ge kunskap om det som de satts att skriva om inte värdera.

Värderingar i skolböcker är lika fult som indoktrinering från politiker i skolorna.

Vår tid är inte en tid för fritt tänkande utan en tid där kontroll visar sig på alla områden. Övervakningslagar och nu även tankekontroll i syfte att påverka i en viss riktning.
Framtiden ser inte ljus ut friheten hotas på alla områden genom den politik vi nu accepterar mer och mer i samhället.


Filip II

Han byggde ett residens men inte i Madrid som var regeringsstaden och som stad då ny. Istället byggde han sitt residenspalats vid berget Sierra Guardarrarna. Escorial heter byggnaden då som nu. Det byggdes till ära för sankt Laurentius detta helgons dag hade han nämligen vunnit ett slag mot fransmännen.

Jättekomplexet fick formen av ett halster: detta därför att Laurentius som martyr dött genom att stekas levande på ett halster år 258.

Jag tycker det är ett konstigt sätt att ära ett helgon genom att bygga upp tortyrinstrumentet som tog livet av densamme. Men så var det. Du som vill se hur residenset ser ut kan söka på namnet o bilder det finns en hel del vackra bilder om man söker på ex google.