Google

Translate blog

onsdag 11 mars 2009

På Gotland gör man något för hemlösa istället för att håna dem.


Man blir glad när man läser att det finns goda krafter i rörelse för att hjälpa hemlösa och de som har hamnat utanför samhället.


NU får hemlösa tak över huvudet på Gotland. Visst det finns andra platser i Sverige som även där ges tak och stöd för dem. Men det finns även platser där man inget gör och istället ser problemen som något de hemlösa skapat själva och därmed gömmer sig politiker m.fl. bakom mantrat jobblinjen. Sök jobb, få jobb, klara dig själv, om inte detta går skyll dig själv, i Sverige gäller jobblinjen.

Är det detta Sverige vi vill ha där mantrat jobblinjen råder och ingen kan förklara vad det innebär utan det ska enbart ska ses som att det ska löna sig att jobba och tvärtom utan hänsyn till den verklighet det handlar om? Ja svenska folket anser det. Majoriteten, men hur många av dessa förstår vad det innebär för många och kan komma att innebära för dem själva när jobb försvinner?



Kardinalen som förbjöd

privata krig. Han hette Richelieu och var trött på alla privata krig adelssläkterna i Frankrike roade sig med. Han bestämde även att alla slott som var befästa och som inte kungen av Frankrike behövde skulle rivas omedelbart för att få adelsgossarna att sluta med sina dumheter.

Och inte nog med detta han förbjöd även dueller som även det var en nöjesaktivitet för svartsjuka adelspojkar. Ja det hittade på mycket för att få duellera. Inte tålde adelssläktena någon aldrig så liten skymf mot sina anor eller sina medlemmar av någon annan adelsfamilj.

Sedan hade man hugenotterna som bildat egna stater i vissa städer där de höll stenhårt på sin tro och som fick understöd från England för att fortsätta sin kamp eller behålla de städer de tagit för protestantismens skull.

Så tiden var orolig och ingen fast stat o regering kunde uttydas i landet som sedermera skulle fungera desto bättre, Frankrike. Tiden början av 1600-talet. Lite stöd för mina ord kan man få på denna sida