Google

Translate blog

torsdag 12 mars 2009

Måndagen den 2 mars 2009 var vi nära Jordens undergång utan att allmänheten fick veta det.


Först efteråt fick vi veta hur nära det varit och det genom några smånotiser i några tidningar.

Inte blev det jätterubriker inte. Man kan av detta fundera över om man medvetet dolt denna händelse för allmänheten tills den var över och inget skedde. En annan fundering är om mycket av liknande händelser döljs för att inte skapa panik eller oroligheter. Inte konstigt att det finns människor som ännu tror att ex USA döljer uppgifter om UFO rapporter.



I Tyskland brändes

det häxor nästan på löpande band. I Norden upplevde vi en mild fläkt av häxbränder om man jämför med tyskarnas framfart. Här försökte man utrota dem totalt. Det var tyskarnas lösning på problemet. Man känner igen deras syn på totallösningar redan då.

Tyskland var ett vidskepligt område där man hade en rik flora av kusliga sagoberättelser i omlopp som spädde på vidskepelsen. Bröderna Grimm som under 1800-talet nedtecknade ett stort antal sagor som muntligt förts vidare genom seklerna bekräftar den rika flora av sagor som fanns. Många av dessa är både grymma och skrämmande.

Skillnaden mot i dag är att sagorna under tidigare skeden togs som sanningsenliga, inte som i dag sagor för barn. Därav skräcken för det övernaturliga bekämpat av kyrka o stat i form av bl.a. häxjakt. Tiden var första årtiondena på 1600-talet då häxbålen blomstrade i Europa och i Tyskland i synnerhet. Lite om häxjakten i Sverige under denna tid kan man läsa om här;