Google

Translate blog

fredag 13 mars 2009

Människan är programmerad till att tro på Gud enligt nya forskarrön.


Forskare har nu visat att vi människor är programmerade för att tro på en Gud.


Kanske inte så konstigt om vi inte hade möjlighet att tro skulle vi knappast ha tänkt tanken på en Gud och evolutionsteorin skulle varit allenarådande utan inblandning av en högre makt.

Men att vi nu har möjlighet att tro och hoppas måste innebära att det finns en Gud annars skulle denna möjlighet varit meningslös även enligt evolutionsteorin.

Men då kommer frågan, varför finns det då ateister, personer som tror att det inte finns en högre makt? Jag är övertygad om att det beror på att dessa aktivt väljer att inte tro på en högre makt. Liksom vi troende aktivt väljer att tro på Gud. Vi är enligt mig lika Gud såtillvida att vi har en fri vilja och fria val. Vi kan välja att tro på en Gud eller att tro att den inte finns.
Valet är fritt. Möjligheten att välja finns. Det är det som gör människan till människa, möjligheten till fria val.


I Tysklands småstater

var makten ofta koncentrerad på en abbot eller biskop. Tyskland var på 1600-talet ett område uppdelat i en mängd små stater. Början till förbundsrepubliken kanske? Problemet var att olika stater hade olika tro. En del var katolska andra protestantiska. I norr var det mest protestantiskt i söder tvärtom. Sönderfallet av Tyskland som ett enat område var total och snart startade det trettioåriga kriget med sina religionskrigshandlingar över hela Europa.

Dessa stater delade med tiden upp sig, vi talar om tiden innan trettioåriga kriget, i två konstellationer en katolsk och en protestantisk och så var inbördeskriget ett faktum. Trettioåriga kriget i vilket Sverige även var med under befäl av Gustaf II Adolf fick Sverige under en tid framåt att framstå som en stormakt.

Den som önskar en bra förteckning på svenska krig innefattat trettioåriga kriget och läsa lite om dessa händelser bör se på denna länk som jag varmt rekommenderar för intresserade;