Google

Translate blog

lördag 14 mars 2009

I Sudan kastas läkare utan gränser ut.


Oroligheter har föranlett att läkarna inte kan garanteras säkerhet i landet.

Man ställer frågan vad är det för individer som inte tillåter läkare att arbeta fritt?
Knappast är det personer man vill ha som vänner eller grannar. Hur organisation av den kalibern med ledare som motarbetar humanism kan få fotfäste bland ett lands innevånare är skrämmande.

Man undrar om de som ingår i en sådan organisation är ondskefulla individer som inte har känslor i kroppen? Men troligen är de som så många andra människor genom historien manipulerade av en stark karismatisk dominant skrämmande ledare.

Människor är många gånger lätta att manipulera och gruppvis än lättare att få i extas och tro på fantasier och utopier.



Lutzen 1632 har de

flesta hört talats om men Breitenfeld 1631 är det nog lite si och så med när det gäller kunskap. Kanske jag ändå ska påpeka att det var i Lutzen som Gustaf II Adolf stupade.
Men nu ska det handla om Breitenfeld.

I Breitenfeld var kungen fortfarande i farten och hade ett år kvar i sin karriär som krigarkonung. Det var krigen dess antal och segrar som gav ära åt svenska kungahuset dessa år. Ju fler segrar desto större ära, anledningen till varför kungarna gick i anfallskrig hade ringa betydelse. Anfall var oftast anledningen till svenska krig inte försvarskrig.

Man ville öka sina domäner och vissa kungar tog till alla ursäkter för att fortsätta krig som en gång börjat. Karl XII var en av dessa krigarkungar Gustaf II Adolf en annan. Som sagt, Kungen stupade I Lutzen men först vann han en omgång i många fall uppmärksammade slag. Ett av