Google

Translate blog

onsdag 18 mars 2009

Män viktiga i barnomsorgen men sågs som presumtiva pedofiler under många år.


Det var inte länge sedan det var klappjakt på män som arbetade i förskolor och barnomsorg. Alla sågs som presumtiva pedofiler och anmäldes på löpande band.

Genom att skilsmässorna ökade och kvinnor sågs som lämpligaste vårdnadshavaren i nästan alla fall oberoende av fakta försvann papporna. I barnomsorgen vågade få män arbeta då de riskerade att utpekas som pedofiler..

Nu åter kommer krav på att män behövs i barnomsorgen. Barn behöver pappagestalter och då i första hand de som är skilsmässobarn där papporna loggats ut.


Men hur många män vågar söka sig till denna sfär efter den klappjakt som genomförts på män inom barnomsorgen? Jag skulle gärna arbeta med barn, är själv pappa, men skulle inte våga söka in på området.

Jag rekommenderar inga män att söka till barnomsorgen sa en gång en chef inom min kommun som placerade ut praktikanter inom barnomsorgen. De män som arbetar inom detta yrke har det svårt, de är hela tiden påpassade så de inte tar i barnen på fel sätt.
Kvinnorna och föräldrarna är misstänksamma på män som arbetar inom barnomsorgen.
Ja hur ska detta gå ihop? Inte vet jag, häxjaktens dagar skapade förföljelser på män som ville bli bra fäder eller arbeta med barn. Lösningen nu är, ja vad? Inte vet jag.



Amsterdams bank

Grundad 1609 för att få lite ordning på penningmarknaden. Det var nämligen ingen ordning alls dessa år då mynt präglades lite hur som helst. Kungar hade sina, små stater sina, städer och även privatpersoner i ex Italien o Tyskland präglade även de sina egna mynt. Så att veta vad ett mynts värde var eller skulle växlas som var ett sammelsurium.

Man fick värdera efter metallvärdet. Men även detta skiftade från tid till annan beroende på inflation och sämre legeringar i mynten. Så samma mynt med olika tryckår kunde det finnas olika värden, Att hålla reda på detta kunde få privatpersoner, så missnöjet var stort och många kände sig lurade vid affärer.

Den nybildade banken tog nu in mynt av alla slag bestämde metallvärdet och fixerade en valutakurs och insättaren fick sedan en valuta i guldfloriner och uppmanades att hålla sig till dessa vid affärer.

Det var början till en bättre ordning på penningmarknaden. Lite av valutakunskap genom tiderna kan man läsa om här