Google

Translate blog

måndag 23 mars 2009

Det finns goda förstående krafter även numera. Bank stöttar arbetslösa, se här.


Det finns stöd och förståelse för hur svårt det är ekonomiskt att bli eller vara arbetslös.
Något som är svårare ju längre en person är detta. En bank hjälper nu sina låntagare genom att ge amorteringsfria lån under arbetslösheten.

Man blir positiv till mänskligheten när man läser att det fortfarande i Alliansens Sverige finns godhjärtade och förstående människor på ledande poster.

Alliansens politik som annars blir mer och mer populär tar med svenska folkets mandat strupgrepp på de svaga, arbetslösa och sjuka. Ondskan och egoismen har brett ut sig otroligt på bara några år och fått och får fortsatt mandat som jag tolkar de senaste opinionsundersökningarna.

Kanske denna ondska och egosim fanns även tidigare i större antal än man vet. Men då var den dold och smög sig först med Alliansens seger upp på en nivå som mottogs med glädje av merparten av svenska folket. Fast många i dag fått det svårt, arbetslösa, sjuka och pensionärer kontrolleras stenhårt och ska ses som samhällsparasiter och segregeras om de inte klarar av att skaffa en egen inkomst har svenska folket accepterat detta och ser en egen fördel i detta om de har jobb. De som inte har detta nämns inte. Kommer välfärdssamhället för alla tillbaks igen? Nej inte under överskådlig tid tvärtom tror jag om vi inte får en total samhällskollaps men det tror jag inte på.


Rundhuvuden o rumpparlament

Det var på Cromwells tid dessa utryck fanns. Deras betydelse var följande.

Parlamentets ledamöter kallades i folkmun rundhuvuden då de hade sitt hår kortklippt.
Ett uttryck som skulle kunna användas till merparten av män i dag. Men så var det inte då.
Att vara kortklippt sågs som lite udda och därför utmärkande.

Cromwell som man kan läsa om på länken nedan ansåg inte Karl I var att lita på utan behövde för att framtiden skulle bli lite säkrare avrättas omedelbart. Parlamentet tyckte det ar att skynda på lite väl snabbt. Cromwell upplöste då parlamentet med hjälp av sina soldater.

Det blev då en mycket liten rest av parlamentsmedlemmar kvar efter detta, från att för några år sedan varit ca 500 och under senare år ca 150 blev det efter Cromwells rensning ca 50 kvar. En utrensning var gjord av parlamentsmedlemmar. Det fanns som det kallades bara en rump kvar. Och ur detta kom uttrycket rumpparlament. Så på Cromwells tid fanns rumpparlamentet och även under andra historiska skeenden där utrensningar gjorts av liknande slag har sedan uttrycket rumpparlament använts.

Cromwell o hans tid kan man som jag skrev ovan läsa om här.