Google

Translate blog

måndag 30 mars 2009

Kommuner förstod ej Alliansens politik och får nu underskott.


De styrande i flera kommuner, liksom merparten av svenska folket, förstod inte vad mantrat jobblinjen betydde. De trodde i sin naivitet att när bidrag sänktes (a-kassan) och skattelättnader kom för de som hade arbete skulle automatiskt de arbetslösa göra det man ansåg de inte gjorde, söka jobb och så skulle alla få jobb.


Men så enkel är inte verkligheten. Många arbetslösa är i dag knäckta ekonomiskt och har svåra psykiska skador av den hånfulla politik som riktats mot dem, där de ska ses som parasiter och därmed segregeras i ett utanförskap om de misslyckats med att få en arbetsgivare att intressera sig för dem.
Men vilken arbetsgivare anställer någon som staten ser som parasit, långtidsarbetslös?

Nu kommer resultatet, vi får ännu inte lämna människor vind för våg, troligen kommer det en dag när Alliansen beslutar även detta, om de får sitta kvar. Men inte nu, istället vältras kostnaderna i form av försörjningsstöd på en låg nivå över på kommunerna som börjar och kommer att få ekonomiska problem utefter de ramar Alliansens ideologi skapar.




Fördelar för medelklass och den lägre klassen

blev följden när Ludvig XIV:s regering hade makten i Frankrike.

Ilskna över detta blev i första hand protestanterna och självklart adelsmännen. Kungen såg också till att godsdomstolarnas makt upphörde och domstolsväsendet istället skulle finnas under kungens makt. Härigenom räddades fransmännen från den form av feodal makt som blev vanlig i östra Europa.

Livegenskapen upphörde i Frankrike. Ser vi till England var även här förhållandena uslare för allmogen än i Frankrike. I England tvingades människor underkastade sig godsägararistokratin. Kungen gjorde en hel del i jämlikhetens namn och var älskad i många kretsar. Dock blev med tiden missnöjet större eftersom krigen fortsatte och krig var och är inget något folk någonsin velat ha, oavbrutet.