Google

Translate blog

torsdag 9 april 2009

Borg skapar Fattigsverige, svenskarna ler och applåderar.


Fattigsverige ligger inte långt borta med den arbetsmarknadspolitik Alliansen för och fört.
Rekordarbetslöshet spås.
Alliansen fick allt serverat i en superhögkonjunktur och trodde att om man drog ner på a-kassa och införde jobbavdrag skulle arbetslösheten försvinna i form av långtidsarbetslösa. Man levde och regerade i ett rus av framgångsideologi.

Nu har vi snart superlågkonjunktur. Långtidsarbetslösas antal kommer att öka katastrofalt och med den ekonomiska problem då dessa är de nya segregerade som i utanförskapet har usel ekonomi. Ju fler fattiga som skapas ju närmare ett supersegregerat samhälle kommer vi då, ett Det nya Fattigsverige. Var det så majoriteten av svenskarna ville ha det?


Ja man trodde på att svenska folket var arbetslösa på grund av propagandan att man levde gott som arbetslös, socialbidragstagare och sjuk. Dessa fördomar red Alliansen på och de kom till makten på detta.

Misstänkliggörandena mot arbetslösa, sjuka, socialbidragstagare och invandrare är svårt att förändra. Svenskarna likt andra folk önskar syndabockar att skylla sina misslyckanden på och just genom detta behov kommer troligen Alliansen att fortsätta rida på och få en ny mandatperiod. Därmed går Sverige än mer under nästa mandat period mot än hårdare mänskliga villkor och segregation och sortering av människor värdemässigt.


Elsass staten

Efter Westfaliska freden spelade Ludvig XIV ut meningsmotståndare mot varandra genom sina slingrande politiska vändningar för att den vägen få politiska fördelar i form av mer land.

I södra Tyskland var det habsburgarna som spelades ut av brandenburgarna. Detta blev till nackdel för det tyskromerska riket samtidigt som det gjorde livet enklare för Ludvig XIV. Genom dessa manövrer kunde därmed Elsass under 1680-talet enklare införlivas i Ludvigs maktsfär. I norr var det vi svenskar som åkte dit på tjuv o rackarspel från kurfursten. Detta gick till så att han gick i förbund med Sverige för att den vägen göra sig oberoende av Polen. Han lockade Sverige med att de skulle dela Polen mellan sig. Detta lyckades ej, polackerna stoppade det. Nu gick istället fursten i förbund med Polen mot Sverige för att driva ut svenskarna från tyska o polska marker i gengälld ville han ha hertigdömet Preussen.
Detta fick han också möjlighet till 1660.

Här kan man läsa en hel del historiskt intressant statistiskt material bl.a. av hur befolkningen sett ut i antal mm.