Google

Translate blog

fredag 1 maj 2009

Magi o vetenskap.


En enda röra o sammanblandning med Nostradamus som en av frontfigurerna i denna tid av sammelsurium av vetenskap, vidskepelse och fantasi.


Så såg det ut under1500 och 1600-talet innan det så kallade upplysta 1700-talet inträdde. Var tid har sin förändring. Kanske det kan ses som modeväxlingar av samma slag som generationsväxlingar.

Nya generationer vill förändra sin föräldragenerations värderingar. Tonåringen trotsar sina föräldrar, forskaren sin företrädare. Så har det alltid varit inom alla områden, se på Platons elev Aristoteles, inte följde han sin mästare.


Det var under trettioåriga kriget som häxskräcken var som störst. Det var under 1500-talet som Nostradamus o spåmän stod som högst i kurs.

En tid där allt blandades samman, alkemi med kemi, det övernaturliga med det verkliga, vetenskapen med trollkarlarna. Spåmän var något man under 1600-talet höll sig med på kungaslotten.

Nostradamus var speciell hans spådomar var så kluriga att man även i dag har kunnat spå in vår tid i dem. Se o lär om en av alla tiders största spågubbar; eller få fakta om honom utan tro inblandad.