Google

Translate blog

måndag 17 augusti 2009

Sverige snart utan försvar igen.


Förra gången vår regering bar sig åt som en påse nötter var i slutet av 1930-talet. Då hade man som nu dragit ner på försvaret och togs på sängen när Tyskland gick in i Polen och andra världskriget var ett faktum. Först när kriget började gå mot sitt slut hade vi fått ett starkt försvar.

Sedan hade vi det fram emot 1990-talet sedan började samma dumheter igen och idag har vi knappt något försvar kvar.

Varför Vi gör om samma dumheter igen är svårförståeligt. Människor har många gånger trott att nu blir det aldrig krig igen men alltid har dessa profeter fått fel. Sverige kommer 100 % säkert att förr eller senare hamna i en militär konflikt och så även våra grannländer. När den dagen kommer då hoten står utanför porten då har vi liksom 1939 inget att sätta emot.

Den gången klarade vi oss genom att hjälpa tyskarna med fri passage för soldater och järnmalm. Men det kanske inte går lika lätt nästa gång att bre ut den röda mattan för fienden för att slippa krig.

Det som är det hemska och onödiga är att vi hade ett mycket modernt och effektivt försvar för inte så länge sedan. Hade vi råd då har vi råd nu. Finns det några så dumma som svenska politiker. Nej svarar jag nej och åter nej. Historiskt är det bevisat och även i dag har inget förändrats.