Google

Translate blog

torsdag 12 november 2009

JULEN 2009 är SNART HÄR!


Vad ska man göra då eller förväntas göra?

Kanske man ändå, i år igen, ska ge någon en julklapp för att visa att man tycker om personen. Jag tror att vi ska vara rädda om julen.

I en snabbt föränderlig värld behöver vi nog ändå något som är lika år från år utan förändringar av större mått. Julen är en sådan högtid som ser ut att klara sig väl från förändringshysterier vilka annars genomsyrar samhället av i dag.

Tryggheten med julen. Tryggheten med att få och ge julklappar är många av oss uppväxta med. Inte alla, men många och de som inte är det har nu åter en möjlighet att börja med denna tradition och därmed få uppleva det vi andra fått uppleva sedan barnsben.

Men vad ska man då ge? Hur ska man få tag på bra och prisvärda julklappar? Vart ska man vända sig? För att inte säga vart ska den vända sig som vill ge något till den som har allt redan?

Det finns faktiskt lösningar på det problemet och det på närmre håll än man anar. Att handla julklappar är enkelt och inte blir det dyrt om man använder rätt plats att handla på, inte heller är det svårt att hitta julklappar till den som har allt.

Till pappa som du älskar finns självklart det du söker. Liksom till din mamma som du älskar lika mycket.

Glöm inte heller din pojkvän som säkert blir glad åt en julklapp från dig.

Sist men inte minst får du inte glömma din flickvän en julklapp kan ge svaret på det hon önskar höra men du kanske har svårt för att säga, att du älskar henne.

Så därför hur din vardag än ser ut, vem du än är, glöm inte att ge någon en julklapp. Du visar därmed att den personen betyder något för dig och kom ihåg att för den person som ger dig en julklapp betyder du något. Glöm inte det.

Utredningar har ersatts av snabba ogenomtänkta ideologiska beslut.


Ogenomtänkta ideologiska tankar är agendan hos Alliansen som styr vårt land i dag. Stora snabba beslut som gynnar många skattemässigt och slår undan fötterna för de som redan har det svårt. Arbetslösa, sjuka och pensionärer.Varför blev det så? Varför fick denna politik fäste?Jo därför att svenskar i gemen misstänker alla som fuskare, myglare och därmed sjuka som friska som inte vill arbeta. Arbetslösa som ickearbetsvilliga.Har svenska folket alltid varit så fördomsfulla mot sina medmänniskor och är det den vågen Alliansen nu rider på för att behålla makten och förändra Sverige till en stat med högerinriktning?Ja säkert. Alliansen är smart och svenskar dumma. Då menat de som förr kallades arbetare och som nu utnyttjas som förändrare vilket i framtiden kommer att slå dem och samhället till ett klassamhälle igen.En smartare regering än den Sverige har i dag har vi aldrig haft.