Google

Translate blog

måndag 23 november 2009

Elcykeln är cykeln för alla


Visste du att det numera finns bekvämare sätt att cykla än att trampa runt med pedaler när du ska komma ut och se dig omkring.

Ja även du som tycker det är jobbigt att cykla på klassiskt vis till arbetet kan nu få ett bekvämare cyklingsalternativ.

Elcykeln vilken inte är dyrare än vanliga cyklar!

Ingen kan väl förneka att det ibland är jobbigt att cykla åtminstone vi som inte har den bästa kondition och kanske kommit en bit upp i ålder. Hur många av oss har då tänkt på att det finns alternativ?

Visst det finns bensindoftande mopeder. Men vad kostar inte dessa för att inte tala om bilen? Kommunala färdmedel finns inte överallt och de ska passas tidtabellmässigt och de stannar inte alltid nära den plats dit man ska.

Nej el-cykeln har kommit som ett alternativ som inte kostar mer i inköp än en vanligcykel. Detta är häpnadsväckande men också en positiv nyhet. I dag är annars positiva nyheter inte vardagsmat.

Kan du se något skäl för att inte skaffa en? Om du nu inte är en hurtbulle som har bra kondition och ser pedaltrampandet som något viktigt. Men även du kanske ibland skulle önskat att per cykel få njuta av turen i lugn och ro utan att arbeta dig fram med muskelkraft.

Jag påstår att elcykeln är för alla. Läs om den, tänk sedan över om det inte är något för dig. Priset avskräcker absolut inte eller hur? Det är istället något man blir positivt överraskad av.

Fruktan då och nu.


Fruktan för våld har alltid funnits. Tidigare var man rädd för härjande arméer, rövargäng och vilda djurs attacker.

I dag är man rädd för att gå ut på kvällarna då begreppet mitt och ditt har förlorat i värde och en människa ses som ickeliv och kan misshandlas även när denne ligger ner och visar att den är slagen.

Förr fruktade man att bli fredlös om man gjorde eller sa något som inte passade överheten. Då fick man dra till skogs och visade man sig igen kunde vem som helst avliva den fredlöse utan att riskera något straff.

I dag har den arbetslöse eller sjuke samma hot över sig. Är du något av detta sorteras du ut ur samhället skattemässigt och levnadsmässigt och blir visserligen inte tvungen att leva i skogen men risken för vräkning ökar och ingen misskund finns med denne. Liksom förr drivs då många till kollaps och kanske självmord av överhetens dogmer och tro på ett samhällssystem.

Förr kyrkans. I dag vår Alliansregering vilken visat en hårdhet mot de svaga som många önskat men få trott vara möjlig i vår tid.