Google

Translate blog

tisdag 8 juni 2010

Masspåverkan, är det detta som får Alliansen att vinna valet i höst?


I detta fall genom att påstå att den som inte har ett arbete inte vill arbeta och därför ska dessa som de anser bidragsälskare stoppas genom fortsatta ekonomiska sanktioner.

Majoriteten av svenska folket har arbete och en lön. Många av dessa tror att det finns arbete för alla som vill arbeta och att den som blir arbetslös kan få nytt arbete om denne lägger manken till.

Tyvärr beror möjligheten till nytt arbete på vilket arbete denne haft, vilken ålder den arbetslöse är i och om denne har kontakter eller inte.

Men den som aldrig varit arbetslös kan inte förstå detta och ser Alliansens jobblinje som det bästa och rättvisaste som tänkas kan.

Den som sett insidan av arbetslöshet blir allt mer apatisk när denne förstår svenska folkets mentalitet och Alliansens människosyn.

Men just detta, att mängden tror på sanningshalten ovan om jobblinjens välsignelse enligt Alliansens tolkning, kommer att få Alliansen att vinna valet och kommer att resultera i än mer ökade klyftor i samhället.

Men självfallet har de rätt att föra denna politik, de har inte brutit några vallöften och vi lever i en demokrati där alla uppfattningar får sägas, och är tillräckligt många av de som går till valurnorna av samma uppfattning blir det den politik som majoriteten önskar. En fortsatt sortering av människor, ekonomiskt och mentalt.

De som inte tycker som Alliansen kan försöka förändra politikens inriktning genom att visa att de inte delar denna människosyn vid nästa val. Men att få majoritet att förändra nu är nästintill omöjligt.

Den som får skattesänkningar med jämna mellanrum och högre standard vill självfallet inte mista detta för att de som de ser som arbetsskygga ska få mer att leva av.

Hårdheten och iskylan har åter fått fotfäste i Sverige.

Människosynen i dag är att människan inget är värd om ingen vill anställa henne eller honom.

6 kommentarer:

Martin the Holistic Healer sa...

Hmm... Vad tycks om att alla vi som blir utan alla tillsammans upplyser varsin arbetande individ som gillar denna linje om konsekvensen? ...Och om personen fortfarande tycker som Alliansen...hmm...prygling...eller...hmm...nackskott?

Rolf sa...

Upplysning är en bra idé. Men det är en helt annan sak att bli trodd. Hela samhället är indoktrinerat nu med att det är rätt att segregera svenska folket i tärande och närande.
Det finns många som försöker visa på konsekvenserna men då media inte önskar sprida dessa vidare så blir det ömöjligt att få sanningen spridd i samhället. Samtidigt skäms många arbetslösa och sjuka för sin situation då även de indoktrinerats i att de är ickeönskvärda.

Martin the Holistic Healer sa...

Hur ska vi stoppaindoktrineringen och paaboerja uppvaknandet, tycker du? :-)

Hur ska vi få sanningen spridd i samhället om inte vanlig media vill, tycker du? :-)

Hur ska vi faa arbetslösa och sjuka att inte skaemmas för sin situation och vakna upp, tycker du? :-)

Rolf sa...

Jag bara konstaterar hur det är. En lösning är tveksamt om det finns. Hade den funnits hade en opinion reagerat likt hur det var på 60-talet då det demonstrerades ofta för att visa på orättvis fördelning av resurser. I dag fins inte den solidariteten i samhället tvärtom. Majoriteten är nöjda som de är de som inte är det vet inte vad de ska göra och därför tar ingen organisation tag i det. Organisationer som fackföreningarna och LO är de som borde ta tag i det. De har resurser och medlemmar som kan agera. Då det är de med arbete som kan drabbas och många kommer att göra det. Likt de sjuka och arbetslösa i dag som en gång var arbetare (anställda). Om man nu inte bara ser tillungdomar som aldrig kommit ut på arbetsmarknaden.

Martin the Holistic Healer sa...

Att konstatera hur det äraer ju foersta steget helt klart.

Men nog finns det vael loesningar om en opinion kan reagera likt hur det var på 60-talet?

Tror du inte att vi snabbt tillsammans kan oevertyga arbetare om logiken i solidaritet i samhället?

Du tror alltsaa att majoriteten är nöjd?

En organisation? Hur skulle den se ut foer att faa med sig alla maenniskor i solidaritet med varann idag?

Varfoer agerar inte organisationer som fackföreningarna och LO, tror du?

Riskerar inte maanga med arbete att drabbas av sjukdom och arbetslöshet i dag?

Rolf sa...

Jag tvekar. 60-talets ungdomsgeneration levde i en annan tidsepok. Jag tillhör denna. Optimismen var stor alla fick arbete levnadsstandarden ökade år för år. Man krävde mer och mer ekonomin i samhället blev bara bättre år för år. Det var högkonjunktur hela 50-60 talet. Varför allt förändrades till egoism sr jag som att många fick det mycket bra och ville inte dela med sig när de blev äldre och fick familj. Det var en vänstervåg som kraschade över hela europa. Men en förklaring på hur det belv så är något som jag inte vet om det forskats så mycket om. Så svaret har troligen ingen. Men att återskapa den tidens tankar och solidaritet tror jag inte går. Det var den tidens generation och upplevelser bakåt som skapade revoltgenerationen. Det går inte att se det som möjligt att återskapa eller att få senare generationers människor att förstå meningen med den tidens kamp. Få under 60 år i dag kan helt och fullt förstå den tiden. Många i dag föraktar detta slag av agerande. Tiden ändrades under 80-talet då agendan satsa på dig själv och låt alla ansvara för sitt eget liv de svaga likväl som de starka. Skyll dig själv om du hamnar utanför var agendan.

Majoriteten av svenska folket önskar den ideologi som Alliansen för i annat fall skulle inte opinionsundersökningarna visa på ökat stöd för moderaterna.

Fackföreningarna skulle mer kämpa för sina arbetslösa medlemmar och ta upp deras problem med att få arbete och en ekonmi som går att leva på. Det finns inga andra större organisationer som kan göra något om nu medlemmarna vill stötta den saken. Facken i dag är inte samma slag av fack som de var tidigare. De vill mest behålla sina medlemmar utan att göra så mycket mer än att löneförhandla andra problem för medlemmarna ser inte jag att de utåt kämpar för. De kämpar inte då medlemmarna inte kräver det i dag.

Små organisationer kan inte gör så mycket och att skapa nya finns ingen majoritet för.

Många som har arbete kommer självfallet en dag att bli sjuka, många bli arbetslösa genom rationaliseringar. Men de flesta av dessa har i dag ett tryggt arbete och anser att den som blir arbetslös får nytt arbete enligt gamla tiders sanning den som vill ha ett arbete får det om den söker. En sanning som inte funnits sedan 80-talet.
Man vet inte heller så mycket om de nya sjukförsäkringsreglerna. Därför stöttarflertalet dagens politik. Man ser du jobbskatteavdragen som den bästa inkomstförstärkande reformen på länge och vill inte bli av med en. Därför minskar stödet för opinionen då denna ses som skattehöjare.