Google

Translate blog

söndag 21 februari 2010

Intervjuer och telefonförsäljare, leta upp vem som ligger bakom.


Retar du dig på att du, fastän du Nixskyddat din telefon, får samtal från försäljare?

Ibland är felet ditt eget då du har uppgett ditt telefonnummer på en enkät på nätet exempelvis och inte läst det finstilta (villkoren som alltid finns i en liten länk i slutet av enkäten där du fyller i dina adressuppgifter) där du ger tillstånd till försäljare att ringa.

Men inte alltid, ibland ringer de ändå. Vad du kan göra är att först kolla numret de ringer från.

Oftast finns det inte på Eniro eller hitta.se.

Men då kan du hitta dem på denna länk http://www.vemringde.se/ alternativt http://www.missatsamtal.se/ Här kan du sedan se vad andra skriver om numret och oftast har någon hittat vilket företag som ringt.

Nu kan du söka upp detta företag på nätet och antingen ringa eller skriva till dem och be dem ta bort ditt telefonnummer. Bra är om du skriver när de ringt, klockslag och från vilket nummer. Ibland säger de att det inte är deras nummer. Men om du står på dig vid ett telefonsamtal med dem så kommer de till slut att erkänna att det är något företag de i sin tur har som uppdragsgivare och lovar se till att ditt nummer spärras i deras listor för alltid.

Jag har nästan aldrig telefonsäljare i min telefon. När det någon gång händer stoppar jag det på detta sätt. Men det är bara några gånger om året numera som det behövs. OBS: Glöm inte att även kontakta uppdragsgivaren som gett telefonsäljareföretaget ditt telefonnummer för att stoppa även dem.