Google

Translate blog

måndag 7 juni 2010

Medias ledarspalters makt slår bakut mot tidningens lönsamhet.


Tidningars ledare vinklar politiken enligt sina värderingar.

Många mindre dagstidningars ledarspalter är hänsynslösa i sina ordval och förödmjukar långtidsarbetslösa och sjuka genom att höja jobbskatteavdraget till skyarna och öppet håna de bidragsberoende som en del av bidragssamhället som vi ska bekämpa.

Bekämpa i form av att minska bidragen och försäkringarna för att den vägen visa på lönsamheten av att arbeta.

Att sedan alla inte får möjligheten till ett arbete eller blir friska på kommando skrivs det inget om. Istället uppmuntras fördomar mot dessa.

Sedan ser de det som konstigt att deras prenumeranter minskar. De tar öppet ställning på ett obarmhärtigt vis, ställning för att ovanstående grupper ska klämmas åt ekonomiskt och förundras då över att fler och fler inte har råd eller ändå säger upp prenumerationen på en dagstidning. Man tar till ideologi före lönsamhet för sin egen tidning.

Många som läser deras uppfattningar säger upp sin prenumeration då de mår dåligt var eller varannan dag som de öppnar den och läser ledarspalten.

Detta gäller små landsortstidningar. Inte de större som Dagens Nyheter etc. Fast denna tidning är borgerlig och öppet tar ställning för Alliansen i ledarspalterna så uttrycker sig inte ledaren på ett sätt som förödmjukar de arbetslösa eller sjuka. Att ta ställning kan göras på ett sätt som inte sårar, detta har de stora rikstäckande tidningarnas ledare kunskap om, då de troligen är rädda om alla sina prenumeranter.

Ett stort beröm till dessa med DN i spetsen som har en ledarespalt vars uppfattningar jag inte delar men kan respektera då den skrivs utan att förödmjuka och såra. Ris till små dagstidningar, vilka vill jag inte nämna, men som gör motsatsen, sårar och förödmjukar vissa av sina läsare.

Skäms på ert omogna skrivande!