Google

Translate blog

söndag 25 juli 2010

Ta en sup och du får en ursäkt för att göra dig själv och andra illa.

Visst är det så att många som hyser agg mot någon tar spriten som ursäkt till att bli otrevlig och kanske våldsam?

Det personen är för feg för att öppet säga, vad den tycker i nyktert tillstånd säger den istället när spriten dövat hämningarna. Om denne sedan i nyktert tillstånd ställs till svars för vad denne gjort eller sagt kommer nästa dumhet ur denne. Orden ”Jag kommer inte ihåg något”.

En lögn som till och med domstolarna ibland går på. Om drickandet inte gått så långt att delirium eller medvetslöshet uppstått kommer alla drinkare ihåg vad de gjort eller sagt under ett rus.

I vissa länder finns ingen straffskala för rattfylla eller rattonykterhet. Du kan köra bäst du vill men skulle något hända då är straffen hårda. Detta är bra.

Alla vet vad de gör som onyktra, det som sker är dock att reaktionshastigheten minskar, men det vet alla som dricker. Inget annat händer mer än att personen blir avslappnad som av ett psykofarmakamedel och i detta tillstånd lättare kan släppa på sin blygsel eller hämningar, vilket många utnyttjat i kontakt med motsatta könet. Dock med förskräckelse, om nu inte båda inbillar sig som fulla och hämningslösa.

Det är med andra ord en skröna att en person inte vet vad denne gör med alkohol i kroppen.

Likväl som att det är en skröna att någon blir våldsam. Våldsamheten väljs i det avslappnande tillståndet och det är frustrationer och hämningar som denne då låter komma ut. Ibland tvingar han ut dessa, ibland med syftet att få respekt.

Men låt aldrig någon inbilla dig att denne inte visste vad han gjorde och skyller på spriten. Det är en lögn, han visste mycket väl vad han gjorde och vet det nu också, även om han kanske ångrar en del.