Google

Translate blog

tisdag 27 juli 2010

Att göra saker själv har minskat i värde.


Hur många lägger ner tid på att göra saker själv idag då man vet att i vår föränderliga tid blir allt mycket snart udda och omodernt vilket gör att man ses som en kuf om man inte hänger med i förändringssamhällets takt?

Få tar sig tid, då tid i dag innebär att förverkliga sig själv för att hänga med i den trenden.
Få handarbetar, bakar själv eller tillverkar sina egna möbler eller verktyg. Såvida inte det i något teveprogram av typen laga mat eller fixa själv som sommartorpet eller alla kockprogram och hemma hos som ger impulser till någon som vill visa sig duktig.
Men de flesta som ser alla dessa olika program, som det gått inflation i, ser dem som ren och skär underhållning, inget annat.

Varför marknaden för dessa program ökat så otroligt att snart sagt alla tevekanaler har ett överflöd av liknande program borde intressera någon samhällsforskare. Fenomenet bör ha samband med att människor inte tar sig tid i verkligheten till att göra något hemma utöver det absolut viktigaste, om ens det, många använder ju, enligt Alliansen, hushållsnära tjänster för att slippa även städningen.

Vårt samhälle av i dag är snart ett samhälle där man upplever först och främst inom en själv och i andra hand i verkligheten.