Google

Translate blog

onsdag 27 oktober 2010

Vad var en glop?

Ja pojkspoling, slyngel eller pojkvalp var kanske vanligare begrepp i nyare tid. Hittar de inte på något så planerar de något otyg ansågs det. Aga i förebyggande syfte var vanligt och rekommenderades långt in på 1960-talet.

Men varför ville och vill pojkar utmärka sig och uppmärksammas mer än flickor? Är det uppfostran? Knappast, pojkar fick oftare tillsägelser och stryk än flickor förr, men inte slutade de att uppföra sig illa för det och därmed riskera än mer aga.

I dag är det likadant, i skolorna är det oftast pojkar som strular och i fängelserna finns det mest män. Varför?

Min förmodan är att brottslingar likt pojkar i alla tider önskar och önskat göra intryck på flickor och kvinnor. Likt vilda djur i naturen imponeras många kvinnor och flickor, antingen de medger det eller ej, av pojkar eller män som är det som kallas tuffa. Slåss, svär och klär sig i skitiga jeans och t-shirt. Fler kvinnor imponeras och tänder sexuellt på de män som är mer eller mindre brottsliga än på män i kavaj, såvida dessa inte har makt.

Så alla pojkspolingar eller glop (kärt barn har många namn) är i grunden genom sina gener detta på grund av att de önskar imponera och göra sig intressanta för det motsatta könet. 

Kvinnor och flickor imponeras då det i deras gener finns att män av det slaget kan försvara avkomman bättre än de män som även kvinnor i dag kallar mesiga. Människan är ett djur likt andra djur med sexuella signaler konstruerade sedan tidernas början.