Google

Translate blog

torsdag 28 oktober 2010

Finns fler fyndigheter kvar att upptäcka?

Det skrevs för flera decennier sedan om att oljan snart var slut. Men sedan dess har fler fyndigheter hittats, slutdatum framflyttas kontinuerligt.

Vi har som människor haft, och har, stora möjligheter att hitta en energiform där oljan inte är den ultimata. Vi får mer tid på oss att hitta denna varje gång en ny oljefyndighet hittas.
Min misstanke är att om den dagen kommer då oljan inte längre blir lönsam att ta upp har redan oljebolagen sedan länge en ny källa för energi som de kan tjäna pengar på.

Min tanke är att detta är vätekraften och att oljebolag redan i dag har kunskap och patent för detta för att snabbt sälja denna kunskap till motorindustrin mfl.

Inte kommer oljebolagen att en gång i framtiden stå utan inkomst, de planerar säkert redan nu för en framtid utan oljeberoende från samhället. Självfallet gör de vad de kan för att beroendet ska finnas så länge det finns olja att utvinna. Säkert har elmotorns uppfinnare och utvecklare många gånger stoppats av oljeindustrin genom patentköp och stora kapitalöverföringar under hela 1900-talet.

Men frågan om det finns fler fyndigheter av olja att finna är troligast att det finns mycket kvar. Oljan bildades säkert på de flesta platser på jorden en gång. Men inte i lika stora mängder överallt.