Google

Translate blog

fredag 18 november 2011

Folkpartiet försökte ta väljare från moderaterna genom löfte om mer skattesänkning för de med arbete.

Det blev inte riktigt som ledningen önskade i folkpartiet vid deras årsmöte.
Här önskades att skatten skulle vara högst 40 % och man sa att detta inte skulle innebära en sämre sjukvård eller trygghet i samhället. Troligen skulle de pengar detta kostade tas från arbetslösa och sjuka som vanligt.

Inte ens moderaterna har ännu kommit med en så radikal önskan. Folkpartiet försökte därmed bli ett snäpp mer konservativa än dessa och den vägen öka i popularitet. Alla små partier på den borgerliga sidan har börjat kämpa för att inte falla under 4 % spärren nästa val. Centern bytte partiledare och KD kommer troligen att göra detta innan valet drar igång.

Men Folkpartiet tog steget att försöka locka nya väljare med ännu mer skattesänkning, då de sett hur populärt jobbskatteavdraget blev i moderaternas anda. Och målet 40 % skattesats skulle ge de med högst inkomst än mer netto.
Så det var ett förslag i tiden.

Men riktigt så långt som till en högsta skatt på max 40 % gick inte igenom.
Om förslaget hade gått igenom och realiserats hade det tvingat människor att ha privata sjukförsäkringar och fler hade fallit utanför sjukförsäkringen på grund av ekonomisk segregation.

Inte heller hade fler ungdomar kommit ut på arbetsmarknaden, inte ens med lägre ungdomslöner, vilket är ett annat folkpartiförslag.
Arbetsgivare anställer vid behov, inte efter vilka bidrag alliansen vill ge dem i lönsamhetssyfte. Alliansens bidragssverige är ett bidragsgivande i första hand till arbetsgivare genom alla slag av anställningsstöd.

Inga kommentarer: