Google

Translate blog

tisdag 1 februari 2011

Varför har spel i alla former blivit så intressant för så många?

Spel och dobbel är en av många beskrivningar av vår tid. Många spelar, fler och fler spelsajter kommer på nätet och företaget ”Svenska Spel” lever sötebrödsdagar.

Postkodlotteriet frodas fast chansen att vinna något större är minimal. Skraplotterier annonserades under julen ut som att det vore inte så dumt att vinna några millioner och lockade många barn att köpa en lott att ge den arbetslösa mamman eller pappan, men inte vann denne, och besvikelsen blev stor för barnet den julen.

Lotterier ökar därför att det ses som möjligheter av många att vinna och förverkliga en dröm. Få vinner, många förlorar.

Lotterier och spel är därför besvikelsen i en nötskal för flertalet, vars hopp står till de mycket fås tur som de hoppas få.

Utan hopp, vilket är människans sista utpost, skulle inga spel om pengar finnas och många besvikelser och dagdrömmar istället riktas mot verkligheten och eventuella möjligheter där.
Spel kan vara trevligt och spännande, men när pengar kommer in i bilden blir det allvar och mindre trevligt för alla, liksom alkohol blir när det dricks bland barnfamiljer.