Google

Translate blog

söndag 13 februari 2011

Stater behöver syndabocken

Minoriteter behövs för att majoriteter ska ha en syndabock att skylla på när något inte blir som de önskar.

Vi har romer i ex Italien vilka ses som skulden till tjuveri och otrevligheter vilket staten låter folk anse och kastar ut dem från landet. En syndabock där staten är medansvarig för att den utses är början på en farlig människosyn där våld kan bli följden mellan de som ska ses som utanför.

I Sverige ligger staten bakom synen på långtidsarbetslösa och sjuka som bidragsfuskare som inte bara kan arbeta utan även skulle kunna det om de sökte arbete. Majoriteten här tror att detta stämmer och njuter av jobbskatteavdrag och synen på de minoriteter som nämns ses som latmaskar och simulanter. Staten har spridit denna syn och majoriteten stöttar detta genom att regeringen blivit omåttligt populär.

Med andra ord är ex den italienska regimen och den svenska regimen samma andas barn. De har lyckats utpeka syndabockar och genom detta har medborgarna fått en syndabock och bryr sig inte om vad regimen beslutar bara de får fördelar själva, att andra behandlas som mindre värda människor blir då betydelselöst och döljs även genom media vilka hjälper till genom att de är regeringsvänliga. Politiken ses som rätt av majoriteten.

Men vi såg hur liknande politik resulterade i övervåld i Sovjet, Nazityskland mfl länder där även syndabockar utsågs. Visst, det vara andra regimer och ideologier, men arbetet med syndabockskonstruerande fanns och var början på ett hårt samhälle vilket även börjats på i vår tid, i vårt land och det är inte som många tror invandrare som förföljs, inte enbart, utan alla som inte har ett arbete eller inte är friska förföljs skoningslöst, ekonomiskt och krasst.