Google

Translate blog

lördag 19 februari 2011

Har du blivit tung min vän

Övervikt är vår tids dilemma liksom undernäring var våra förfäders.

Frågan är varför människan äter mer än hon behöver? Tillgången på mat är en anledning. Den är stor i vårt land. Feta färdigrätter och sockerrikt godis har ökat. Det finns fler och lockande godissorter på allt fler platser att handla detta på.

Godisbegäret ökar då sötma är ett njutningsmedel. Tillverkarna har skapat ett behov, ibland finns tillsatser i godis som ska öka begäret efter mer sött. Man önskar göra så många som möjligt beroende så snabbt som möjligt likt tobaksindustrin och narkotikahandlarna gör.

Hur kan man då komma ifrån dessa profitälskande och hänsynslösa producenter?

Det finns bara en möjlighet en stark vilja.

Att bygga upp en avsky för det man vet är onyttigt och som man inte behöver för att må bra. Det är enda sättet att positivt klara av att kämpa mot begäret och lyckas bli av med det.

Med eller utan hjälp. Vissa hjälpmedel stjälper istället för att göras nytta nikotintabletter och nikotinplåster är ting som kostar mer än riktig tobak och som skapar ett nytt behov av det gamla behovet. Medan nikotinbegäret består.

Likt vissa läkemedel gör. Stark vilja eget ansvar är det enda som hjälper och hjälp att bygga upp detta är det enda som kan hjälpa om man inte har kurage till detta själv.

Då först slipper du ditt beroende.