Google

Translate blog

onsdag 23 februari 2011

Tempelplundring

Detta var ingen ovanlig sysselsättning förr i Mellanöstern bland korsfarare, vikingar och krigshetsare. Kyrkplundring förekom här i Norden. Gustav Vasa konfiskerade kyrkklockor för vapentillverkning och avskaffade katolska kyrkan i Sverige med anledning av att då genom kyrkans skatter få mer medel för statens räkning och då i första hand i krigskassan. Men vanliga tjyvar drog sig för att ta något från en kyrka.

I dag kan man inte som förr gå in i en kyrka som är tom för en stilla stund att be. Detta då respekten för kyrkor minskat och stölder inte ses och upplevs som tabu inne i denna heliga sfär.

Respekten för tro och evigheten existerar mycket lite idag. Istället lever människor i flertalet fall för nuet, och då finns ingen död eller tro på en fortsättning, bara ett flummande inland om återfödsel och medier som inbillar sig själva att ha kontakt med något mer, eller i många fall som i alla tider bluffmakare inom området med penningen i fokus.

Det är detta som Jesus varnar för i bibeln och som nu slagit ut i full blom helt okontrollerat och i vårt tidevarv utan större motstånd från kyrkan eller staten.

Vi lever i en helt unik tid. I en tid där människors värde är mycket lågt och där få sätter ännu mindre värde i det våra förfäder såg som självklarheter.