Google

Translate blog

torsdag 3 mars 2011

De farliga Vågornas tid är här

Tsunamin i Thailand kommer vi säkert ihåg. Den orsakades av en jordbävning. Andra nu ökande katastrofer är det som benämns monsterstormar men som egentligen borde kallas orkaner av en viss klass. Inget annat. Monster har inte i sammanhanget att göra lika lite som en elektronikaffär efter jul kallade sina priser monsterpriser. Idiotiskt att hitta på ord utan sammanhang när det redan finns adekvata uttryck för detsamma.

Översvämningar har vi även sett öka och bli värre i vår tid.

Allt beroende på människans påverkan av miljön och det är i första hand oljeindustrins produkter och människors slöhet i form av bilkörande i tid och otid. För att inte tala om alla långa transporter för livsmedel mm.

Samhället är vansinnigt i dag. Marknadskrafterna och lönenivåerna är allt som räknas sedan länge och dessa krafter får samhället och miljön att kollapsa miljömässigt. Natur, klimat och människoöden krossas.

Allt kan ses som vågor av varningar på vad som är på väg. Botemedel innebär samhällsförändringar. Lobbyismen och hoten om ekonomisk tillbakagång får regeringar att fortsätta som hittills. Hur någon kan vilja arbeta som politiker idag är en gåta. De har bara ett uppdrag de ser som viktigt, att bevara samhället som det är så långt det går.