Google

Translate blog

söndag 13 mars 2011

Plundrare finns överallt

De finns i skilda slag. Plundrare i form av snattare vilka knappast fanns när varor handlades över disk. Detta är ett nytt fenomen i vår tid.

Plundrare i form av tjuvar som gör inbrott har alltid funnits.

Rånare likaså.

Men just snattarna är de som ökat och får vår tid att framstå som plundrarnas paradis om man ser till möjligheterna för detta. Är då kriminaliteten något som utmärker vår tid?

Förr plundrades det många gånger på grund av svält. I dag är det inte vanligt att människor plundrar eller snattar av den anledningen. Drogmissbrukare lämnar vi, då de är sjuka.

Varför snattar då människan? Jag påstår av spänning och ovana. Det gick en gång och då fortsätter det, som ordspråket säger; ”Det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål” för slutar gör dessa plundrare likt mordbrännaren, först när de åker fast.

Är då vår tids människor uslare och kriminellare än gårdagens? Nej. Anledningen är att respekten för andras tillhörigheter och rädslan för straff och Guds dom inte finns i dag.

Det som höll människans inneboende kriminalitet stången existerar inte hos de flesta och så har människan fått möjlighet att leva ut sitt förverkligande och i detta finns egoism och fräckhet liksom kriminalitet.