Google

Translate blog

måndag 14 mars 2011

Soldater hämnas på civila i krig

Hämnd och frustration speglar en soldats vardag under krig. Värden omförhandlas, moral försvinner, likaså medkänsla efter att de har upplevt ting som är psykiskt onämnbara.

Det finns lagar som ska följas även under krig. Men de som ska se till att dessa hålls, befälen, har även de blivit psykiskt förändrade och ser dessa lagar som hinder, inte som moraliskt följbara.

Man ser döden och lemlästningar hända runt omkring sig. Inga liv blir värdefulla. Man vill ta det man kan för att få lite ro.

Då blir civilbefolkningen offret.

Man plundrar för att kunna ha något med sig hem till sina kära eller sig själv om man överlever. Man får sexuella begär svåra att motstå. Och då fienden dödat många av kamraterna är fiendens civilbefolkning de som man kan få utlopp för sin ilska och frustration mot. Möjligheten här finns och kvinnorna blir sexoffer, männen dödas istället för de soldater man inte lyckats ta kål på.

Detta är krig som det är, var och alltid kommer att vara när man i detta får närkontakt. Allt omförhandlas då av det man lärt sig, tror på eller anser sig vara.