Google

Translate blog

lördag 9 april 2011

Sök din värdighet

Du, som genom onda beslut av de styrande blivit kastad ut från din rätt till ett drägligt liv, som ratad på arbetsmarknaden eller sjuk, även du har ett människovärde.

Visst, det kan vara svårt att känna genom den politik och förödmjukande behandling du får av herr Reinfeldts - med flera - agenda.

Skamligast ändå är att även de så kallade  kristdemokraterna har detta segregerande och onda på sin agenda. Men de liksom kristendomen får betala för detta genom att det för många får det kristna budskapet att ses som medelklassens religion.

Men detta är fel. Inget i bibeln eller Jesus budskap i bergspredikan påstår att de som har ska ha mer och de som inget har ska tas ifrån allt. Många har misstolkat bibeln på dessa ord som egentligen i sitt sammanhang betyder att den som tror på Jesus ska få evigt liv, den som inte tror kommer att mista det.
Men nu till kärnfrågan i dagens tanke. Hitta din nisch i tillvaron, du som är segregerad till ekonomisk underkastelse. Försök hitta likasinnade att umgås med så du förstår att du inte är ensam.

Hitta något att pyssla med, något du orkar eller intresserar dig för. Någon hobby eller något du älskar att göra. Sök inte arbete tills du kollapsar psykiskt. Sök något då och då som du har referenser eller utbildning för. Detta för att känna att du försöker.

För det vet du liksom jag, att du får aldrig ett arbete igen. Utanför arbetsmarknaden på grund av ålder eller kontaktlöshet innebär permanent arbetslöshet.
Sysselsättning får du, men inte betald sådan. Du hamnar i slumstationen, förlåt,  slutstationen kallas det, fas3 i Jobb och utvecklingsgarantin. Slavtillståndet. Då är det ändå viktigare att ha något du vurmar för att göra. Annars knäcks du för alltid och kommer att bli ett socialbidragsfall alternativt ett nytt självmordsfall. Då du inte får vara sjukskriven mer än en kort tid. Om du nu inte har fallit ur sjukförsäkringen, för då kan du inte sjukskrivas heller.

Var rädd om dig, du behövs för något, fast vår kära regering inte anser att du duger till annat än gratisarbete och att de måste ge bidrag till den som ser till att du arbetar gratis. Förr var det piskan som gällde på en slavs rygg, i dag är det hot om indragning av ersättningen.