Google

Translate blog

måndag 13 juni 2011

När får vi en landsfader igen? Kanske snart kanske aldrig mer.

Vi har genom åren haft kungar som landsfäder och det senaste århundradet statsministrar som Per Albin Hanson och Tage Erlander. Dessa såg till hela folkets väl och ve.

De blev därför kvar tills en ersättare som ansågs lämplig fick ta rodret. Palme kan ses som en i raden men då han röstades bort och till slut togs av daga av en dåre kan vi kanske inte se honom som hela folkets landsfader däremot som en internationell fader för många folk i många länder.

När får vi bort Reinfeldt och hans segregation av samhället i arbetande och ickearbetande, i ekonomiskt segregerande av kolossalformat?
Reinfeldt är ingen landsfader, han är en fadersgestalt för de rika och de som är friska och har arbete.
En landsfader ser till hela folket och tar inte från de utsattas grupper och ger till de priviligerade under sken av att det ska kallas arbetslinje.


Så vad som saknas i dag är en landfader och en ny regering som ser till hela folkets väl och ve. Jag ser ingen sådan i faggorna just nu, tyvärr.

Men inget säger at inte Juholt kan bli det om han lyckas få partiet att kämpa för de svagaste i samhället och förklara  skamligheten i  Alliansens begrepp arbetslinjen och inte som Sahlin gå in i en valrörelse med en enda huvudfråga nivån på pensionärers skatt.