Google

Translate blog

tisdag 14 juni 2011

Röta finns överallt, fas 3 anordnare är i flera fall hallickar och människohandlare

Röta i form av att utnyttja människor har alltid funnits. Tänk på förödmjukelsen med att ha en provanställning, man led med de som hade detta förr. Sedan kom praktik, ändå värre, då skulle en person arbeta gratis under viss tid, som ofta slutade med att personen efter denna tid fick gå och ersättas av en ny.


Men nu, i vårt civiliserade samhälle av år 2011, finns slavliknande förhållanden i arbetslivet. Inte nog med att ersättningen sänkts för arbetslösa och ingen lön utgår som tidigare för provanställning, beredskapsjobb eller plusjobb. Och att personer skulle arbeta gratis som under en praktik som kunde vara uppåt ett år.

Nej, nu ska de som har svårast att komma ut på arbetsmarknaden inte bara arbeta gratis, inte bara ha mycket låg ersättning för detta, inte som tidigare praktik arbeta i kanske hela 1 år med sin a-kassa. Istället två år och nu ska arbetsgivare som använder dessa slavar få betalt 5000 kr i månaden.

Samtidigt har a-kassan för de som arbetar sänkts till 65 % av tidigare lön. Men skamligast av allt har jobbskatteavdrag införts, där de som nu arbetar gratis ska ses som sysselsatta och då utgår inte jobbskatteavdrag. 
Men tänk då på att vilka idiotbeslut en regim än genomför så fungerar det inte om det inte finns lika hänsynslösa människor som önskar sko sig på bidrag och andra människors olycka.

Dessa ynkliga människor finns.

De står upp på rad och tjänar pengar utan samvetskval på de som deltar i fas 3.
Hur ynkligt det är förstå var och en som har empati och inte agerar som hallickar och människohandlare.