Google

Translate blog

torsdag 23 juni 2011

Ta strid mot fas 3 och utförsäkringen

Om alla goda krafter hjälps åt kan vi kanske stoppa fas 3. Ingen ska behöva förödmjukas som den som är i fas 3. Ingen ska behöva tvingas leva på så låg ersättning som en fas 3:are har.

Det uppmärksammades en del på svt debatt hur snett denna reform slår och hur den krossar människors initiativförmåga och gör de flesta apatiska.

Läste de nya insändarna på sidan där de söker berättelser från fas 3. I början kom hemska berättelser om hur Sverige i dag behandlar människor genom fas 3.

Nu har lobbyister för fas 3 kommit till tals. Här bluffas det starkt om hur bra många tycker fas 3 är. Inte bara arbetsgivare utan även deltagare. Vilken deltagare tycker att det är bra? Enbart den som har en förmögenhet eller väl avlönad fru eller man, och ser ersättningen från fas 3 som ett litet tillskott i familjen, men i första hand som ett sätt att komma ut och träffa människor.

De som nu kommer till tals på debattsidan är garanterat lobbyister från Alliansen. Vad som förvånar är att Sverigedemokraterna inte stöttar skiten.   Man kan tro att det är något för alla högerpartier. Men så är det bevisligen inte. Även vissa Alliansfanatiker tvivlar på meningen med fas 3.

En bevisad fördel med fas 3 för de deltagande skulle varit intressant att få del av. Upp om mornarna är dumheter, vilka pensionärer sover framåt förmiddagen? Tvärtom, de är uppe före de flesta på morgnarna.

Vilka sitter framför teven hela dagarna? Inte många och inte de arbetslösa. Varför skulle de göra det?

Fördomar florerar och ursäktar, tror Alliansen, att fas 3 ska finnas kvar för tuktan och bestraffning av de som ingen arbetsgivare velat anställa på grund av dessa arbetslösas kontaktsaknad, ålder, utseende och långa arbetslöshet som genom detta blivit följden. Ett moment 22 har drabbat fas 3 deltagarna.

Men det ursäktar inte den behandling och syn Alliansen kablat ut bland allmänheten och den vägen ökat på fördomar mot arbetslösa och numera även sjuka, vilka utöver sin kroniska sjukdom även ska få ekonomiska problem. Ondskans applåder ljöd i riksdagen den dagen denna djävulens reform av utförsäkring röstades igenom.