Google

Translate blog

lördag 25 juni 2011

Du lilla stigmatiserade människa i fas 3 eller utförsäkringen.

Du blev rationaliserad ut från fabriken och arbetslös. Du utbildade dig länge och hade drömmar om ett välavlönat arbete.

Men du hade inga kontakter. Du sökte arbete efter arbete men fick avslag varje gång. Tack för visat intresse, men arbetet har gått till en annan, välkommen att söka arbete hos oss igen, var avslagets text.

Tiden gick. Du hamnade på arbetsförmedlingen. Här fick du skriva CV om och om igen. Du fick nytt hopp men inte hjälpte det.

Du fick order att söka utvalda arbeten. Du sökte, hoppades och blev besviken.
Åren började gå. I dag finns du i fas 3. Arbetsmarknadens avstjälpningsplats,  där du ska sysselsättas med något arbete men inte få betalt för detta.
Du är vår tids slav med en mycket låg ersättning att leva på.
Varför blev det så? Varför sattes inte fler resurser in för att hjälpa dig?
Varför ska du nu bestraffas?
Frågor du ställer dig men som du inte kan besvara eller förstå.

Svaret är ideologi. Den som inte klarar sig själv ska bestraffas i Alliansens Sverige. För att ytterligare sätta dig på plats ska du i öronen höra mantrat arbetslinjen. Det ska löna sig att arbeta. Men det gäller inte dig som hamnat på sophögen i arbetsmarknadens Sverige Fas 3.

Detta är det svenska välfärdssamhällets slutstation och Alliansens stolthet av åtgärd mot arbetslösa. Arbetslösas helvete där oseriösa arbetsgivare kan utnyttja dessa till gratis arbetskraft - och de får dessutom betalt för detta.

Skammens Sverige är här. Var det ska sluta vet ingen. Det beror på svenska folket. Om majoriteten anser att sjuka och arbetslösa ska plågas och förnedras kommer inget att förändras. Allt beror på dig och mig om vi accepterar att vissa människor ska stigmatiseras eller inte.