Google

Translate blog

fredag 8 juli 2011

Är vi alla delar i en helhet av dumheter. Utförsäkringen är en av dumheterna

I ett samhälle med dess möjligheter ska där finnas fas 3 eller utförsäkring från sjukpenningen?

Jag har länge skrivit om fas 3 dumheterna och den stolthet Alliansen har över denna bestraffningsåtgärds verkningar.

Idag skriver jag istället om sjukersättningen och Alliansens förföljelse av kroniskt sjuka. Dessa som har gått igenom skärselden för att få fortsatt icketidsbunden sjukersättning och i många fall blivit än sjukare av denna omänskliga utredning. De som i denna skärseld friskförklarades har i många fall hamnat i ekonomisk misär och är nu socialbidragsfall utan at för den del vara friska.

Men de få som till och med försäkringskassan ansåg som för sjuka för att arbeta de ska nu åter gå igenom skärselden. De kan ju kanske städa sina hem, laga mat eller tvätta själva. Kan de detta så ska de ses som arbetsdugliga även om vi har mångtusenden o fas 3 arbetare som är friska men likväl ratas på arbetsmarknaden. Inte får sjuka vara i fred i Alliansens Sverige.

Är vi då alla en helhet som rubriken lät ovan? Nej helheten av svenska samhället är adeln av folket de som har arbete och de ska ha jobbskatteavdrag lite då och då för att lugnas och inte bry sig om statens behandling av de stigmatiserade. De sjuka och arbetslösa.

Två av de grupper som segregeras till en grupp som ska plågas och förföljas och krossas ekonomiskt för att de blivit sjuka eller blivit arbetslösa och inte arbetsförmedlingen lyckats hitta en praktik eller arbetsplats åt.

Reinfeldt och co ler och skallar likt högerrregimer i hela Europa över hur väl de lyckats segregera sjuka och arbetslösa och hur folket inte reagerar i det samhälle där rättvisa och alla människors lika värde stod så högt för bara några år sedan. En krass skicklig politik har krossat många människors tro på framtiden om de tillhör de segregerade.