Google

Translate blog

lördag 16 juli 2011

Vad är riktigt och inte riktigt i fas 3?

Fas 3, är det riktigt att sätta människor i sysselsättning istället för praktik när det uttalade målet är att de ska få arbete?

Sysselsättningen, som ofta döljs bakom detta begrepp men egentligen är ett arbete, kallas sysselsättning därför att inte jobblinjen ska utgå med all dess jobbskatteavdrag mm. Ordet sysselsättning är bara en begreppstolkning till anordnarens fördel.

Likt arbetsuppgifter i fas 3 som ska kallas sysselsättning, ska arbetsgivare inte kallas arbetsgivare utan anordnare. Som anordnare får denne bidrag, 5000 kr i månaden för varje fas 3 are, för att ha anordnat den sysselsättning fas 3 aren gör, som egentligen är en arbetsuppgift.

En arbetsgivare som numera ska ha minst en anställd ska vara en arbetsgivare, men i detta fall, som mottagare av en fas 3 person, kallas anordnare. Anordnare är denne bara av fas 3 are. Arbetsgivaren som har arbetsuppgifter anställer. Arbetsgivare som kallas anordnare har arbetsuppgifter som denne kallar sysselsättning, när han eller hon har fas 3 deltagare som gör dessa, gratis.

Som arbetsgivare får denne, efter att ha kallats anordnare, ett bidrag för att låta en fas 3 are utföra uppgifter (arbete) på sin arbetsplats. Fas 3 aren få inte ett öre men kan få behålla sin ersättning från a-kassan, dock högst 680 kr brutto per dag, samma ersättning som denne haft sedan alliansen kom till makten och fingrade på allt vad a-kassa de kunde.Ser ni motsägning och idiotin i ovanstående?

Om inte, är ni en anordnare som ser fördelarna i ovanstående.

Om ni ser dumheterna är ni arbetstagare.

Om ni som arbetsgivare eller Allianspolitiker ser vansinnet har ni ännu förståelse och empati för människor utanför arbetsmarknaden.

Människor som är som ni, men som inte haft samma tur, fräckhet eller skicklighet att ta för sig.