Google

Translate blog

lördag 23 juli 2011

Nya ideologier kommer och går, experimentet fas 3 är löjligt.

Kära regering av idag. Ni har förespråkat arbetslinjen men undantar de som är i fas 3. Bevisligen har mycket få fått arbete med riktig lön av de som deltagit i denna åtgärd som nu är 2 år.

Kan den då vara annat än totalt misslyckad? Nej.

Kära Reinfeldt m.fl. i trojkan, stolthet går före fall.

Är ni så konservativa att ni hellre faller som regering än ändrar beslut som inte gett önskade resultat och som även bevisligen stigmatiserat människor?

Det handlar inte bara om fas 3, som inte ska ses som bra utifrån att ca 1-2 % av deltagarna fått arbete. Säkert var siffran högre när det gäller de som fick arbete efter plusjobb eller beredskapsarbeten. Och då var socialdemokraternas arbetsmarknadspolitik bättre än er, eller hur?

Samma sak med utförsäkringen av sjuka, bara för att enstaka fått arbete efter detta ursäktar det inte ett enda självmord av de som inte sett annan möjlighet än försörjningsstöd efter utförsäkringen.

Ingen läkare skriver sjukintyg till friska patienter. Om så är det unikt och ursäktar inte att sjuka utförsäkras.

Sluta experimentera med nyliberala idéer, se till folket i sin helhet utan att misstänka alla som är sjuka och arbetslösa som simulanter som inte önskar konsumera, utan bara sitta fattiga i sin soffa o se på teve dagarna i ända.

Tror ni att era föräldrar skulle göra detta om de blev arbetslösa eller sjuka?

Eller ser ni er och era anhöriga förmer än andra i samhället?