Google

Translate blog

lördag 30 juli 2011

Alliansens jobblinje skapar rekordmånga socialbidragstagare!

Hur många vet det? Se denna länk och lär och förstå sanningen bakom mantrat jobblinjen, vilken inte gäller alla.

Den gäller enbart de med anställning. De  får skattesänkningar på löpande band utöver årliga lönehöjningar.

Den som har ett arbete kallat sysselsättning/fas 3 gratisarbete, praktik/annat namn på gratisarbete, är undantagna när det gäller jobblinjens mantra; det ska löna sig att arbeta.

Dessa ska istället, i många fall, leva på socialbidrag då deras ynkliga fickpengar från a-kassa, om de har detta, inte räcker till konsumtion. Detta ska den inte heller göra, enligt alliansen. Den ska bara räcka så långt att personen inte ska svälta sedan får personen klara sig bäst den kan.

Samtidigt höjs arvodena för Reinfeldt och Company. De lever gott redan på sina arvoden men anser sig behöva mer för att urskilja sig från de som inte lyckats i livet.

Vi talade förr om klassamhället. Idag nämns inte detta då begreppet ses som fult, förlegat och vänsterpropaganda.

Men det betydde att det fanns stora skillnader i människovärde, inte bara ekonomiska skillnader i levnadsstandard utan även likavärdet, människor sågs inte som lika mycket värda. Idag är vi där igen.

Människor utan arbete ses som bidragsfall. Samtidigt som fler och fler företagare inte ses som detta, fast de gladeligen får - och tar emot - bidrag för att tjäna pengar på bidragsberoende fas 3 are m.fl. och startar företag för att leva på dessa bidrag genom att utnyttja de arbetslösa fas 3 arna.

Om inte detta är dubbelmoral av regeringen, vad är det då?