Google

Translate blog

måndag 1 augusti 2011

Hur kan du, Reinfeldt, försvara utförsäkringen av sjuka, stigmatisera arbetslösa och samtidigt höja din lön?

Vi bör aldrig glömma dessa män och kvinnor som oförskyllt fick lida under en skamlös regim under de första decennierna av 2000-talet. Dessa ord kan bli en framtida doktorsavhandlings rubrik.

Samtidigt som vi väntar på den framtid då människor ser i backspegeln hur vansinnig dagens fördelningspolitik är, läser vi i vår tid hur Reinfeldt m.fl. ökar sina arvoden med fantasibelopp varje år. I år 2011 får ex Reinfeldt 4000 kr mer i månaden. Samtidigt som arbetslösa och sjuka ligger still i ersättning, år för år, sedan denna regim kom till makten och sänkte dessas ersättningar.

Fast vi ser orättfärdigheten av att de som redan har ska ha mer, på bekostnad av de som inget har och heller inte får mer att konsumera för.

Blir resultatet att de sjuka/utförsäkrade blir friska av detta och får de plötsligt alla slags erbjudanden av arbete?

Söks de långtidsarbetslösa, när de hamnar i fas 3, med ljus och lykta av alla slags arbetsgivare som överbjuder varandra?  

Nej! Tvärtom stigmatiseras dessa grupper mer och mer genom utförsäkring och fas 3.
Vad gör då Reinfeldt och co när de får rapporter och kritiseras för detta?
Jo, Reinfeldt basunerar ut att vi ska på alla vis få igenom ännu ett jobbskatteavdrag för de som arbetar.

Läs vad jag skrev ovan.

Man mår illa när man då funderar på människosynen Reinfeldt här ropar ut.
Visst, vallöftet var detta och säkert hade detta en mycket stor betydelse för valvinsten. Men därefter har många människor fått vetskap om effekterna av fas 3 och utförsäkringen och människors stigmatisering.

Vi har inte samma agenda nu i samhället som innan valet, Reinfeldt, hänger du med eller har du kört fast i en ideologi som snart krackelerar och som visat sig inte hålla i längden?
 Människor är inte dumma, inte ens de sjuka eller långtidsarbetslösa.

Jag förstå besvikelsen från de Allianstrogna när de eventuellt nu börjar förstå att människor ser och upplever hur de lurats med talet om det nya arbetarpartiet och vad det innebar.

Sjuka och arbetslösa är människor som inte längre tiger och som är minst lika skärpta som Alliansens ideologer.