Google

Translate blog

torsdag 11 augusti 2011

Reinfeldt: Barnfattigdom finns inte i Sverige. Alliansen existens är en gåta.


– Vi ser inga förändringar i inkomstspridning efter 2006, sade Reinfeldt  till TT Se länk.

Hur denne man kan påstå att inkomstspridningen inte minskat sedan 2006 är en skam och nedvärdering av människors intelligens. Detta då han utan att tveka och på fullt allvar här inte ens har en tanke på de som enda inkomst har sjukpenning eller a-kassa.

Ta med dessa grupper och inkomstskillnaden har ökat katastrofalt genom jobbskatteavdrag och sänkta försäkringsnivåer och ingen skattelindring.

Ett samhälle grundat på vi och dom. Där dom är de långtidsarbetslösa och utförsäkrade vilka inte ska synas i statistiken när det gäller vilken levnadsstandard svenskarna har är ett samhälle av yttersta segregation.

Det är ett samhälle med en politik som inte är annat än skamlig. Varför reagerar inte dagens svenskar mot osolidaritet. Varför är egoismen idag så utbredd. Har inte historien lärt oss något, är historielösheten i dagens undervisning i grundskolorna anledningen till att människor inte förstår sin historia och bara kan se nuet och framåt utifrån sina egna möjligheter till kortsiktig tillfredsställelse? Möjligt och troligt.

Arbetslösas och sjukas ersättning är en inkomst för dessa grupper. Om Alliansens skygglappar och ointresse för dessa grupper inte fanns skulle inkomstskillnaderna blivit mycket synliggjorda och människor skulle reagerat.

Men nonchalerar man dessa grupper och inte låtsas om dem då självfallet har skillnaderna inte ökat utan kan istället till och med ses som minskat. Alternativt ses som i Reinfeldts uttalande ovan.

Hur en regering med en människosyn som ovanstående kunnat få mandat efter sina första 4 år är en gåta.